Ducalme.se logotype


I'm pretty empty until you've enabled JavaScript.
Please enable it to view this page properly.

flash_text22.gif

DUCALMES KLASSER

Samtliga klasser utförs i värme.

Bikramyoga - HotFlow 55/75 min - Hot Vinyasa - Hot Circle - Yinyoga - Introklasser - Teknikklasser - Rehabklasser

40 grader varmt?

Värmen har många gynnsamma effekter, speciellt för oss stela nordbor. Vi slappnar lättare av, muskler och bindvävnad blir mjukare och vi kommer lättare åt att stretcha strama muskler.
Den ökade blodcirkulationen hjälper till att läka gamla skador, kapillärerna utvidgar sig som en reaktion på värmen och det resulterar i att mer syre förs till muskler, vävnader, körtlar och organ.
Värmen främjar även svettningsmekanismen vilken är kroppens naturliga läkningsprocess och som assisterar avgiftningen i kroppen. Pulsen höjs vilket stärker hjärtat, förbättrar hjärt- och kärlsystem samt påskyndar nedbrytningen av glykos och fettsyror.

Bikramyoga

Serien består av 26 klassiska hathayoga positioner utförda i 40 gradig värme. Värmen är i syfte att efterlikna det indiska klimatet med dess gynnsamma effekter.
Oberoende av ålder, fysik och tidigare meriter kan du träna denna form av yoga, då den är både skonsam mot leder samt effektiv för styrka och kondition.
Nybörjare välkomna!

se SCHEMA under nästa flik
Köp medlemskap & boka under WEBSHOP

HotFlow 55/75 min

HotFlow är Ducalmes egna serie och utförs även den i 40 graders värme. Det är som en “mini-bikram” där vi gör det mesta ur bikramserien samt några fler övningar för core och magstyrka, allt i ett flöde (flow). Passet är gynnande för både kondition och styrka. Det kan vara bra om du gjort klassisk Bikram några gånger så du har vant dig vid värmen och övningarna.
Bra om du gjort lite bikramyoga innan.

Hot Vinysasa

Denna form kommer från Ashtagayogaserien. Den är mycket fysisk men på ett annat sätt än Bikram och HotFlow. Serien är övningar där man kombinerar styrkeövningar och mycket djupa stretchövningar. Vi gör den i något lägre värme och lägger fokus på “ujjayi” andning, i rörelse.
Nybörjare välkomna!

Hot Circle NYHET!

Cirkleträning i värmen. 8 stationer med klassiskt funktionella övningar såsom utfallssteg och plankan, med eller utan vikter. Denna klass är för dig som vill ha mer styrka och stabilitet. Ett roligt pass med hög energi. Ta med innegympaskor, handduk och vattenflaska.
OBS! Kom 10 min innan för demo av cirkeln.
Nybörjare välkomna!

YinYoga

Yinyoga är mer meditativ yoga och ett utmärkt komplement till med mer fysiska. Den är lugn och följsam, inte alls fysisk krävande. Här håller man positionerna längre, övar på att slappna av och fokuserar på bindväv, muskelfästen och leder.
Vi på duCalme väljer att utföra den i behagliga 32-34 graden ofta med lite lugn musik. -En ren njutning och perfekt för alla stela yogisar som kan ha svårt att ta ut rörelserna ordentligt. Den erbjuds på söndagar kl 13.30 under vår högsäsong.
Nybörjare välkomna!

Teknikklass

Här gör vi alla rörelser lite långsammare och utan repetition så att vi får tid och utrymme att prata om och demonstrera vad målet i övningarna är, hur det ska kännas, de vanligaste misstagen samt hur du ska utmana sig själv om du stagnerat i din utveckling. Se Facebook för datum och snabba uppdateringar.
Alla nivåer välkomna.

Flow Teknik

Här går vi igenom nya övningar och jobbar på övergångarna in/ut ur övningarna så att man ska uppnå bättre flöde. Här finns tid för både frågor, korrigeringar och demonstrationer. Se Facebook för datum och snabba uppdateringar.
Alla nivåer välkomna.

Rehabklass

Rehab är för dig med skador, stora som små, gamla som nya. I denna klass går vi igenom eventuella modifikationer till ordinarie övningar så att lär du dig träna smart och effektivt. På detta sätt kan vi försäkra oss att du deltar i gruppklasserna på ett säkert och uppbyggande sätt och vi har möjlighet att ge dig förslag på specifika övningar som är anpassade just för en viss typ av skada. Rehabklasser erbjuds varje månad av våra mest erfarna instruktörer.
Se Facebook för datum och snabba uppdateringar.

Om Skador

Många skadade har sökt sig till den varma yogan av hälsoskäl då värmen är mycket gynnsam för många. Stelopererade, reumatiker, personer med ryggsmärtor, wiplash, ischias, migrän, utbrändhetsyndrom, frozen shoulders, övervikt, undervikt… You name it, we got it.
Det viktiga är acceptera läget som det är just nu, lära sig var gränserna går och försöka göra det bästa av situationen. Att lära sig att ta eget ansvar är troligtvis den absolut största faktorn till att en förändring ska kunna ske samt att inse att valmöjligheten till en friskare kropp faktiskt finns.

Introklass

Klassen är för dig som är helt ny till Bikramyoga. Vi går igenom bikramserien utan repetitioner och förklarar långsamt vad, hur och varför. Klassen brukar hållas på lördagar. Kontakta gärna receptionen info@calme.se för att få nästa datum.

Gravidyoga

Yoga i värme är inte gravidanspassat. Har du dock tränat på Ducalme regelbundet i över 6 mån bör du kunna fortsätta i samma utsträckning genom hela din graviditet. Men konsultera alltid med din läkare/barnsköterska först och säg till i receptionen då vissa rörelser anpassas, även kallad ‘gravidserien’.